Psoriasis

Alternatieve behandeling Psoriasis

Psoriasis is een chronische huidziekte waarbij op de huid rode plekken met witte schilfers ontstaan. Deze plekken kunnen op het hele lichaam voorkomen, maar komen vooral voor op de ellebogen, knieën, scheenbenen en onder het hoofdhaar. Soms jeuken de plekken of doen ze pijn. Een klein deel van de psoriasispatiënten krijgt ontstekingen in de gewrichten, voornamelijk in de handen en voeten (artritis psoriatica).

Halotherapie en psoriasis

Door halotherapie sessies te volgen kunt u uw psoriasis beter onder controle houden. Na al een aantal sessies heeft u minder last van plekjes. Ze worden minder gevoelig en minder zichtbaar.

Heel vaak schuurt door psoriasis gevormde eeltvorming open en ontstaat er een ontsteking die met veel pijn en ongemak gepaard gaat. Halotherapie heeft een sterk antibacterieele werking. Daardoor worden ontstekingen geremd en krijgt uw huid de kans om te herstellen.

Het aantal sessies en de frequentie hiervan verschilt per geval. Er is raadzaam in ieder geval een kuur van minimaal 10-15 behandelingen te doen binnen een periode van 2-3 keer per week. Het is van belang om goed bij te houden hoe het werkt. Vervolgens kunt u zelf bepalen wat de beste halotherapie aanpak is om uw klachten onder controle te houden.