Over ons

Laat ik ons even voorstellen. Wij, Tamara en Pascalle, zijn Zoutkamer Maastricht. Gelegen aan de populierweg 75A in Maastricht.

Begin Maart 2017 zijn wij begonnen met onze Zoutkamer. Op onze bijgevoegde flyers staat vermeld wat halotherapie oftewel zouttherapie in een Zoutkamer is en voor wie het bestemd is. Middels deze bijlage proberen we u meer uitleg te geven over de studies en effecten van Halotherapie.

Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat Halotherapie werkt. De National Health Service in Engeland schrijft Halotherapie officieel voor als behandeling van COPD. Ook in Canada wordt Halotherapie erkend als een medisch hulpmiddel voor de behandeling van ademhalingsmogelijkheden. Het inhaleren van zoute lucht en het gebruik van zoutoplossing is niet nieuw. Conventionele artsen gebruiken zout al heel lang om verlichting aan te brengen bij ademhalingsklachten, verstoppingen en allergie verschijnselen. ”De inname van hypertonische zoutoplossingen bewerkt een blijvende vermijding van slijm en zet aan tot een verbeterde longfunctie. Deze behandeling zal de longen beschermen tegen aanvallen van slijm en longaandoeningen”
(uit: The New England Journal of Medicine, 2006;354:241-50)

 

 

Hoe effectief is Halotherapie? De klinische staat van 85% van patiënten met milde of tamelijk aanwezige astma, 75% met ernstige astma aan de bronchiën, 98% met chronische bronchitis, aanhoudende ontsteking aan de bronchiën en blaasvorming in de vezel structuur van de longen. Volgens de klinische studie gebruikten de meeste patiënten (60%) geen medicijnen en zochten zij geen medisch advies gedurende het onderzoek. (Uit : studie “Halotherapie voor de behandeling van aandoeningen aan de ademhalingsorganen”, Journal of Aerosol Medicine, 1955, deel 8, nr. 3).

Ook is er een artikel bijgevoegd uit bijlage “lucht en longen” van de Telegraaf afgelopen week.

Mocht u nog vragen hebben of wilt u graag een keer kennismaken met onze Zoutkamer dan horen wij dat graag.