Eczeem

Alternatieve behandeling Eczeem

Eczeem is een verzamelnaam voor huidaandoeningen, waarbij de huid een ontstekingsreactie vertoont en je symptomen kunt hebben zoals jeuk, rode plekken, droge huid en schilfers. Vooral jeuk en rode plekken komen veel voor. Jeuk is erg hinderlijk en door te gaan krabben, kan een jeukende plek ook pijnlijk worden en opengaan. Hierdoor kunnen weer nieuwe irritaties ontstaan en krijg je een vicieuze cirkel. Ook zichtbare rode plekken op de huid of schilfers op de kleding zijn erg vervelend.

Halotherapie en eczeem

Het is antibacterieel, vermindert de kans op ontstekingen aan de huid (bijvoorbeeld na het openkrabben van de huid). Sterke vermindering van jeuk, maakt de huid rustiger en roodheid van de huid verdwijnt. De huid wordt zachter en egaler en er is een betere zuurstoftransport. Het verhoogt de weerstand en versterkt het immuunsysteem.

Het aantal sessies en de frequentie verschilt per geval. Het is raadzaam in ieder geval een kuur van minimaal 10 behandelingen te doen van 2, maar nog beter 3, keer per week. Tijdens kuur kunt u bijhouden wat de voortgang is. Vervolgens kunt u zelf bepalen wat de beste halotherapie aanpak voor u is om uw klachten onder controle te houden.