Cystische fibrose

Alternatieve behandeling Cystische fibrose

Cystic Fibrosis (CF, taaislijmziekte) is een ongeneeslijke, erfelijke aandoening. Ieder mens heeft kliertjes in het lichaam die slijm afscheiden. Dit slijm voert afvalstoffen af, zoals ingeademde stofdeeltjes en bacteriën. Daarnaast transporteert het verteringsstoffen van de alvleesklier naar de dunne darm.

Halotherapie en Cystische fibrose

Halotherapie kan u helpen met het afvoeren van slijm. Hierdoor wordt uw ademhaling makkelijker. Zout heeft ook een bacteriedodende en ontstekingsremmende werking. Daardoor gaan alle organen van uw lichaam beter functioneren. Het is raadzaam ademhalingsoefeningen en halotherapie te combineren.

Behandeling in de zoutkamer zorgt ervoor dat bij patiënten met Cystic Fibrosis het slijm minder taai wordt, waardoor het gemakkelijker opgehoest kan worden. Door de ontstekingsremmende werking vermindert de kans op infectie en het verhoogt weerstand.

Afhankelijk van de leeftijd ligt het gemiddelde tussen de 20 en 30 sessies als u begint is het aan te raden 2 a 3 keer per week te komen. om u longen schoon te houden kunt u na 2 maanden een vervolg sessie nemen.

Alternatieve behandeling Bijholteontsteking

Bijholteontsteking, ook wel sinusitis genoemd, is een ontsteking van het slijmvlies van één of meer van de bijholtes. Dat zijn de holle ruimtes die zich in de bovenkaak en in het voorhoofd bevinden. Door kleine kanaaltjes staan de bijholtes in verbinding met de neus. Het slijmvlies van de neus loopt via deze kanaaltjes door tot in de bijholtes. Omdat het neusslijmvlies onstoken is, is het ook gezwollen.

Bijholteontsteking zorgt voor een verstopte neus en veroorzaakt pijn in de bovenkaken, het voorhoofd of achter de ogen. Het geeft een vol gevoel in je hoofd dat erger wordt als je voorover bukt. Het slijm is vaak geelgroen van kleur en je kunt koorts hebben. Ook kun je last hebben van hoofdpijn. Door het volgen van halotherapie kunt u het genezen van een bijholteontsteking flink versnellen en problemen verlichten.